Beskrivelse

 

Bichon Frisé - Maltese - Bolognese - Havanese stammer fra samme gruppe, som har deres oprindelse fra området omkring Middelhavet. Bichon Frisé kan dateres så langt tilbage, som 230 f.k.f. Bl.a. ved man, at de har været meget populære i Ægypten - idet Dronning Cleopatra har haft dem ved sit hof. Dette kan ses, da de er afbilledet på gamle ægyptiske sarkofager.

På malerier fra Napoleons-tiden og senere fra Goyas og Sir Joshus Reynolds tid ses ofte en lille hvid hund - Bichon Frisé - og den har fornøjet konger og malere, men også gadehandlere og gøglere. Klog, kærlig, vagtsom og stærk som en lille hest har den klaret sig næsten uændret op til i dag, hvor racen er udbredt i hele verden.

Racen kom til Danmark i 1978 og er langsomt men sikkert ved at erobre en plads i hundeverdenen herhjemme.

Bichon frisé er en lille charmetrold, som skal fremstå rektangulær (skal være længere end sin højde). Skulderhøjden er 25-29 cm, men hanner må være op til 30 cm og tæver ned til 23 cm. Øjnene og næsen skal være sorte, og ligne 3 stk. kul placeret i en sky af hvid pels. Halen bæres i en smuk bue over ryggen, og den viser sit glade væsen, ved at halen næsten aldrig ligger stille.

Pelsen skal plejes ved børstning et par gange om ugen. Den skal bades, når den bliver snavset og klippes 3-4 gange årligt. Pelsen er ikke så overvældende stor, at det bliver uoverkommeligt, Bichon Frisé pelsen fælder ikke, hvilket må siges at være et stort plus.

Bichon Frisé tilpasser sig både i frie omgivelser og i en lejlighed. Den elsker at være midtpunkt, men omgås børn og voksne med rolig værdighed. Det er en meget legesyg race, og der er ingen grænser for de kunster, den kan lære i samspillet mellem barn og hund.